Annonce

Annonce

Kasper Fogh Hansen taler ved Madens Folkemøde

Kasper Fogh Hansen overlod i 2019 formandsposten til Mette Touborg, men nu vender han tilbage til roret for det store madevent. Foto: Christian Lykking

Ny formand for Madens Folkemøde

Kasper Fogh Hansen vender tilbage som formand for Madens Folkemøde, hvor han afløser Mette Touborg.

Kasper Fogh Hansen overtager formandsposten i Foreningen Madens Folkemøde efter Mette Touborg, som efter to år i spidsen for foreningen har valgt at sige stop.

Madens Folkemøde er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Engestofte Gods på Lolland over to dage danner rammen om et folkeligt, fagligt og politisk arrangement for hele Fødevaredanmark. I år tiltrak Madens Folkemøde ca. 8.000 gæster, og det bliver efter planen afholdt for tredje gang den 3. – 4. juni 2022.

”At styre så ung en begivenhed som Madens Folkemøde igennem pandemien, har krævet noget særligt. Folkemødet er både blevet aflyst og udskudt, og alligevel er det lykkedes at lave et bedre og mere relevant folkemøde. Madens Folkemøde er kommet for at blive. Det har Mette Touborg sammen med en meget vidende og aktiv bestyrelse været med til at sørge for, og det er en glæde at Madens Folkemøde er i så fin form” siger Folkemødets nyvalgte Formand Kasper Fogh Hansen.

Den største kulturrevolution

Hvis navnet Kasper Fogh Hansen lyder bekendt skyldes det, at han er blandt de oprindelige initiativtagere til Madens Folkemøde, og også var Madens Folkemødes første formand i 2018 – 2019.

Udover at være engageret i Madens Folkemøde, har Kasper Fogh Hansen et mangeårigt engagement både som anmelder, debattør og som udvikler af begivenheder med gastronomi og fødevarer, og han betegner den udvikling der gennem de seneste år er sket med dansk mad og gastronomi, som den største kulturrevolution i Danmark i det nye årtusinde, men han ser også visse advarselslamper:

”På samme tid er det fælles måltid den mest truede kulturinstitution i Danmark. Færre danskere spiser sammen, færre laver mad sammen. Men måltidet er bare nøglen både til fællesskaber, til livskvalitet og til bedre jobs og nye virksomheder. Og alle grønne omstillinger involverer, at vi tænker vores fødevareproduktion forfra,” sagde han i forbindelse med valget som formand.

Kasper Fogh Hansen er 45 år. Han har indtil september i år været særlig rådgiver i regeringen. Før det har han blandt andet været politisk chef i Tænketanken Cevea. Han har gennem en årrække været kommunikations- og udviklingschef i Food Organisation of Denmark, ligesom han tidligere har været pressechef i Københavns Kommune.

Kasper Fogh Hansen er tiltrådt som formand ved et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 15. november. 

Flere artikler fra samme sektion

Tre køkkener er nomineret til Kantineprisen

Tre kantiner kæmper om Kantineprisen, som går til det køkken, der kan levere på både smag, bæredygtighed og økologi.

07-05-2024 2 minutter Professionelle køkkener

Eks-bankdirektør: Penge er et redskab til at få noget til at ske

Selv om Lars Pehrson aldrig fik en bankuddannelse, var han landets længst siddende bankdirektør, da han i 2020 forlod direktørstolen i Merkur Andelskasse, og han brænder stadig for økologien og mener, at vi alle har mulighed for at bidrage til den grønne omstilling.

06-05-2024 9 minutter Ildsjæle,   finansiering

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager