Annonce

Annonce

I køkkenet, som ligger midt på den danske stand, får kokken Gorm Wisweh fra Gorm's bl.a. hjælp af Emilie Bossen, når der hver dag skal serveres middag til 80 personer.

Kendt TV-kok står for maden ved dansk eksportfremstød i Tyskland

Gorm Wisweh tilsætter en pæn portion kreativitet, når han skal integrere udstillernes egne råvarer i menuerne til de ansatte og udstillerne på den danske fællesstand på verdens største økologimesse.

Som medejer af Gorm’s, nåede TV-kok Gorm Wisweh knap at pakket madboderne sammen efter en travl uge på Roskilde Festival, før han i uge 30 satte kurs mod Nürnberg, hvor han i indeværende uge har hovedansvaret for maden til de ca. 80 personer på den danske fællesstand på BioFach-messen.

Her har sælgerne fra de 26 danske virksomheder hver dag brug for et solidt måltid mad midt på dagen, hvis de skal holde dampen oppe under fire lange arbejdsdage på standen, som først lukker kl. 18.

Mange kender Gorm Wisweh som Bornholms ukronede pizzakonge, og med sin store kærlighed til italienskinspireret mad, er han også landskendt som tv-kokken fra Go’Morgen Danmark. Debuten som messekok er blevet en noget speciel oplevelse for den garvede kok, som har lovet at bruge flest mulig af de råvarer, som udstillerne leverer ind til køkkenet.

Frem til og med fredag arbejder Gorm Wisweh som ”standkok” på den danske fællesstand, som er arrangeret i et samarbejde mellem Bio Aus Dänemark og Økologisk Landsforening, og han nyder de specielle udfordring og de uformelle rammer på messen, hvor der er et tæt sammenhold mellem virksomhederne, som alle kæmper for at øge den danske eksport.

”For mig plejer uge 30 ellers at være en stille uge efter Roskilde, men jeg havde jo sagt ja til at lave mad til BioFach, som oprindeligt skulle være afviklet i februar, og jeg er en mand, der holder mit ord,” svarer Gorm Wisweh, da Økologisk Nu spørger om, hvad der får ham til bruge en uge midt i sommerferien til at lave mad til danske udstillere på en tysk økologimesse.

Kylletter med masser af grønt

”Vi har valgt at vende det hele lidt på hovedet, så vi starter med grøntsagerne, når vi planlægger maden, og så lægger vi lidt animalske ting ovenpå. I dag har vi fået bagte auberginer, kylletter fra Friland og masser af grøntsager, rodfrugter og bælgfrugter,” siger Gorm Wisweh, som med egne ord er lidt høj, da han netop er færdig med at servere dagens frokost.

”Jeg kan aldrig helt vide, hvilke råvarer udstillerne kommer med, så jeg er nødt til at være lidt kreativ. På den måde er jeg med til at inspirere producenterne til at bruge deres produkter på nye måder. Det er superfedt,” siger kokken, som befinder sig godt i en hal fyldt med økologiske fødevarer.

Flere artikler fra samme sektion

Økologien skal boble i alle efterskolernes gryder

60 ud af 245 efterskoler har Det Økologiske Spisemærke, så her er der et stort potentiale i at udbrede mere økologi. Det vurderer markedsafdelingen i Økologisk Landsforening, som står bag nyt magasin, der skal inspirere efterskolernes køkkener til at skrue økologi-procenten i vejret.

12-08-2022 5 minutter Det Økologiske Spisemærke

Coop 365 discount åbner sit bud på fremtidens bæredygtige butik

Biodiversitet og bæredygtighed er tænkt ind på mange niveauer i Coops nye discountbutik, som åbner fredag.

09-08-2022 2 minutter

Meny-kæden sætter ekstra fokus på økologi

Med en 20-siders tilbudsavis med økologiske varer ønsker Meny-kæden at vise, at man ikke behøver at besøge en discountbutik for at finde Ø-mærkede varer til priser, hvor alle kan være med.

09-08-2022 2 minutter Detailhandel