Annonce

Annonce

Jan Algreen fra Søris i kålmark

Jan Algreen fra Søris er en af leverandørerne af overskudsvarer til JunkFood-konceptet. Foto: Coop

Michelin-kok skaber JunkFood for at mindske madspild og sikre mad til hjemløse

Ved at købe varer fra projektet JunkFood kan Irmas kunder være med til at bekæmpe madspild og sikre måltider til hjemløse borgere.

Irma-kæden er nu klar til at sælge de første varer fra projektet JunkFood. Initiativtageren er Rasmus Munk fra den to-stjernede Michelin-restaurant Alchemist, som ønsker at sikre måltider til gadens folk.

Ideen opstod under Corona-krisen, hvor restauranterne var lukkede. Her besluttede Rasmus Munk at stifte foreningen JunkFood, som laver mad til hjemløse. For Irma var det oplagt at gå ind i samarbejdet, og i dag laver JunkFood mad til hjemløse af overskudsvarer fra bl.a. Irmas leverandører som Gris, Lam & Co. og Søris samt online-butikken Coop.dk Mad.

Nu har kokketeamet i Junkfood udviklet tre økologiske smagsvarianter af ketchup til Irma. Et glas ketchup koster 34,95 kr., og når du køber et glas ketchup støtter du direkte op om at sikre et varmt måltid mad til hjemløse og andre udsatte.

Kort om JunkFood

  • JunkFood producerer hver eneste dag 300 varme aftensmåltider, som bliver delt ud til hjemløse i København.
  • Maden er lavet af overskudsvarer fra en række grossister og producenter.
  • Junkfood er foreløbig finansieret af fonde, men målet er at blive selvfinansierende ved bl.a. salg af produkter.

”Vi er meget stolte over at få de første produkter på hylderne, og glade over at Irma hjælper os i vores ambition om at støtte de mennesker i vores samfund, som ikke har adgang til et varmt måltid mad hver dag. I første omgang er ambitionen at nå ud til alle gadens folk i København, for at senere udvide tilbuddet til resten af Danmark,” siger Rasmus Munk i en pressemeddelelse.

”Irmas kunder er optagede af råvarer og fødevarer af høj kvalitet – og også at hjælpe andre, der har det sværere end dem selv. Derfor er det naturligt for os at gå ind i projektet. Her har vi et projekt med hjertet på rette sted og kompetencerne til at udvikle nye kvalitetsprodukter,” siger Irmas kædedirektør Charlotte Nilsson Norby.

Flere artikler fra samme sektion

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel