Annonce

Annonce

To kikærter holdes i en hånd

Flere landbrug er begyndt at dyrke bælgplanter til konsum. Ofte er der tale om små arealer og små mængder høstet vare. Foto: Jesper Fog-Petersen

Sådan kan du tørre meget små afgrødemængder

Innovationscenter for Økologisk Landbrug og SEGES Innovation har udarbejdet et kort faktablad om tørring af små mængder bælgfrugter i tørreposer.

Denne artikel er leveret af Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Den er ikke journalistisk bearbejdet af redaktionen.

Flere landbrug er begyndt at dyrke bælgplanter til konsum. Ofte er der tale om små arealer og små mængder høstet vare. Det gør almindelige plantørringsanlæg og tørresiloer uanvendelige, og skal ærter, hestebønner, kikærter, linser og lupiner tillige være glutenfri, skal afgrøderne holdes adskilt fra andre afgrøder hele vejen fra mark til lager.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug og SEGES Innovation har udarbejdet et kort faktablad om tørring i tørreposer. Det er en simpel metode til at komme i gang, og løsningen bliver brugt i høsten 2022 på to landbrug, der deltager i projektet Sunde og velsmagende bælgfrugter.

Faktabladet, der er skrevet af Henning Sjørslev Lyngvig, SEGES Innovation, gennemgår teknik og krav til blæsere og giver anvisninger til, hvordan man indretter tørringen, så man opnår den ønskede kvalitet.

Som led i projektet udarbejdes der et katalog over forskellige løsninger til tørring, opbevaring, rensning og pakning af små portioner bælgplanter til plantemad. Kataloget forventes færdig sidst på året.

Projektet Sunde og velsmagende bælgfrugter har til formål at vejlede om håndtering af kvalitetsbælgfrugter og gøre dansk dyrkede økologiske bælgfrugter kendte og anvendt af fødevareproducenterne.

Flere artikler fra samme sektion

Jagten er sat ind på »Årets Unge Landmand«

Landbrug & Fødevarer kårer for ottende år i træk ”Årets Unge Landmand”, og alle har mulighed for at indstille sin favorit blandt landbrugets unge talenter.

10-08-2022 2 minutter Events

Mekanikere må være kreative for at holde høsten i gang

Hvis maskinerne svigter i denne høstsæson, må mekanikerne ofte tænke kreativt for at holde hjulene i gang. Der er nemlig leveringsproblemer og ventetid på mange reservedele.

09-08-2022 2 minutter Høst

Sommervarmen vender tilbage - og øger risikoen for brand under høsten

I de kommende dage vender sommervarmen tilbage. Forsikringsselskabet Topdanmark opfordrer landmænd og ansatte i landbruget til at være ekstra opmærksomme på risiko for brand i den tørre høstsæson.

08-08-2022 2 minutter Høst