Annonce

Annonce

En bunke madvarer lagt på et bord

Rødt kød er blevet væsentligt dyrere det seneste år, og det ses nu i forbruget. Foto: Uffe Kjær/Moment Studio

»Historisk« fald i salget af oksekød

Salget af kød - særligt oksekød - er faldet drastisk herhjemme. Også i udlandet er der sket et fald, efter at priserne er steget.

Salget af oksekød i dansk detailhandel er faldet 25 pct. det seneste kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig er salget af grisekød og kyllingekød faldet hhv. 5 pct. og 3 pct. målt i kilo.

Det skriver Finans, som har fået tallene bekræftet fra flere kilder.

”Uden at gå i detaljer kan vi godt nikke genkendende til de tal. Der er på alle måder tale om historiske fald i salget af især oksekød. Samtidig er der meget markante forskydninger i forbrugsmønstrene,” siger Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i detailkoncernen Salling Group, til Finans.

Det voldsomme fald i salget af oksekød skyldes helt entydigt de seneste måneders prisstigninger, lyder vurderingen i både detailbranchen og hos slagterierne.

Ifølge en sammenligning af danske online-supermarkeders priser foretaget af Beepr i juni er prisen på hakket oksekød steget 37,4 pct. det seneste år.

Også i resten af Europa ses et fald i salget af kød, oplyser Danish Crown.

Det hører dog med til historien, at salget i butikkerne i samme kvartal 2021 var ekstra højt, fordi foodservice-sektoren ikke var kommet helt op at køre igen efter corona-nedlukningerne.

Flere artikler fra samme sektion

Coop 365 discount åbner sit bud på fremtidens bæredygtige butik

Biodiversitet og bæredygtighed er tænkt ind på mange niveauer i Coops nye discountbutik, som åbner fredag.

09-08-2022 2 minutter

Meny-kæden sætter ekstra fokus på økologi

Med en 20-siders tilbudsavis med økologiske varer ønsker Meny-kæden at vise, at man ikke behøver at besøge en discountbutik for at finde Ø-mærkede varer til priser, hvor alle kan være med.

09-08-2022 2 minutter Detailhandel

Forskere finder mikroplast i kød, mælk og blod fra landbrugsdyr

Blodprøver fra samtlige landbrugsdyr i et nyt studie indeholdt mikroplast. Forskerne fandt også plast i kødet, mælken og foderet, og tidligere forskning viser, at det kan få konsekvenser for sundheden.

03-08-2022 3 minutter Miljø,   Emballage,   Forskning