Annonce

Annonce

Festivalgæster i flok på Northside 2022

Torsdag åbnede Northside i Aarhus, og tusindvis af gæster strømmede til for at høre navne som Jada og Nick Cave & The Bad Seeds. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Se billederne: På Eskelunden gør man klar til at servere 150.000 vegetariske øko-retter

Årets Northside-festival i Aarhus har fjernet kødet fra menuen og forventer at servere 150.000 kødfri retter over tre dage.

Efter to års ufrivillig pause kunne festivalen Northside i Aarhus atter åbne for gæsterne, og denne gang var det i nye omgivelser på Eskelunden i Viby lige uden for Aarhus.

Omgivelserne er ikke den eneste nyhed - det er også første år, hvor man har fjernet kød fra menuen og kun serverer plantebaseret og maksimalt 15 pct. mejeriprodukter - alt sammen økologisk. Festivalmaden har nemlig været 100 pct. økologisk siden 2017, og det agter man ikke at nedjustere.

Maden bliver bl.a. leveret af Meyers, Oles Gård, Organic Plant Protein, Simple Feast, Mikuna og Hanegal, og ifølge Peter Skoven, Food & Beverage Manager, regner man med at servere i alt 150.000 måltider i de tre dage, festivalen finder sted.

Mikuna har været på Northside i flere år, og tidligere har de været nogle af de eneste, der lavede kødfri måltider. I 2018 vandt de en pris for at lave Danmark bedste burger
Mikuna har været på Northside i flere år, og tidligere har de været nogle af de eneste, der lavede kødfri måltider. I 2018 vandt de en pris for at lave Danmark bedste burger. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Hanegal, der tidligere var ejet af Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, som siden har stiftet Organic Plant Protein, var også til stede på festivalen
Hanegal, der tidligere var ejet af Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, som siden har stiftet Organic Plant Protein, var også til stede på festivalen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Hanegal har lanceret flere plantebaserede produkter de senere år, bl.a. økologiske pålægssalater i samarbejde med Mikuna
Hanegal har lanceret flere plantebaserede produkter de senere år, bl.a. økologiske pålægssalater i samarbejde med Mikuna. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Der blev også sørget for anden underholdning end musik; en gruppe akrobater, der gik rundt på pladsen, var et af de andre kunstneriske indslag
Der blev også sørget for anden underholdning end musik; en gruppe akrobater, der gik rundt på pladsen, var et af de andre kunstneriske indslag. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Selvom der ikke bliver serveret kød på Northside, finder man stadig velkendte festivalretter som hotdogs, pizzaer og burgere
Selvom der ikke bliver serveret kød på Northside, finder man stadig velkendte festivalretter som hotdogs, pizzaer og burgere. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Mad- og drikkeboderne er spredt godt ud over hele festivalpladsen, hvor scenerne også er placeret langt fra hinanden
Mad- og drikkeboderne er spredt godt ud over hele festivalpladsen, hvor scenerne også er placeret langt fra hinanden. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Mikunas plantebaserede burger bestod bl.a. af kartoffelrösti, en plantebaseret kyllingeerstatning, pickles på kål og rødløg samt chilimarmelade
Mikunas plantebaserede burger bestod bl.a. af kartoffelrösti, en plantebaseret kyllingeerstatning, pickles på kål og rødløg samt chilimarmelade. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Også i år var Oles Pizza at finde på pladsen. Han har efterhånden været med i flere år, og det startede oprindeligt med en lille bod, hvor efterspørgslen på hans pizzaer var så stor, at han siden har udvidet markant
Også i år var Oles Pizza at finde på pladsen. Han har efterhånden været med i flere år, og det startede oprindeligt med en lille bod, hvor efterspørgslen på hans pizzaer var så stor, at han siden har udvidet markant. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Meyers, der har været med i flere år på festivalen, havde en stor stand med en del forskellige retter på menuen
Meyers, der har været med i flere år på festivalen, havde en stor stand med en del forskellige retter på menuen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel