Annonce

Annonce

En mand går i en mark og samler græskar op

Kristendemokraterne ønsker alligevel at arbejde for en række klimainitiativer i landbruget. Foto: Colourbox

Kristendemokraterne ændrer svar efter kritik

Grønne organisationer kritiserede Kristendemokraternes miljø- og klimapolitik. Nu har partiet ændret flere svar i en tidligere rundspørge fra Økologisk Landsforening.

Oprindeligt svarede Kristendemokraterne 'nej' til 9 ud af 10 spørgsmål om målsætninger for økologien og klimaindsatsen i landbruget. Nu ændrer partiet imidlertid tre af sine nej'er til et ja. Det sker, efter at altinget.dk har interviewet partiet om den kritik, som svarene affødte.

De 10 spørgsmål kom fra en rundspørge sendt af Økologisk Landsforening til de opstillingsberettigede partier. Spørgsmålene gik overordnet set på målsætninger for økologiens udbredelse samt klimapolitiske tiltag i erhvervet, og alle med undtagelse af Nye Borgerlige og Stram Kurs svarede på spørgsmålene.

Kristendemokraterne svarede oprindeligt nej til at arbejde for at prioritere midler til biogasanlæg, at genetablere en pulje, der skal støtte efteruddannelsen af personalet i offentlige køkkener i forbindelse med en økologisk omlægning, og at arbejde for en minimumbevilling til økologiforskningen. I disse tre spørgsmål har partiet ændret sit svar til 'ja'.

Oprindeligt blev partiets mange nej'er mødt med kritik af både Økologisk Landsforening (ØL), Greenpeace og Det Økologiske Råd.

"Ser man på Kristendemokraternes landbrugspolitik, så virker de ikke specielt progressive eller ambitiøse på det klima- og økologipolitiske område," siger Paul Holmbeck, politisk direktør i ØL, til altinget.dk.

Partiet ønsker fortsat ikke at arbejde for at indføre klimaregnskaber på danske landbrug eller indføre et loft over drivhusgasudledningen på den enkelte bedrift.

Flere artikler fra samme sektion

»Det er nødvendigt for mennesket at genoprette sine bånd til naturen«

To dage om ugen er skoledagen markant anderledes for 21 børn i Chile: De køres til en lille landbrugsskole for at lære om agro-økologi og selvforsyning, og flere lignende initiativer spirer nu frem i landet. Det er noget, myndighederne har bemærket.

16-05-2024 8 minutter Udland,   Uddannelse

For første gang påviser forskere en sammenhæng mellem PFAS i drikkevand og hjertekarsygdomme

Data fra en italiensk region, hvor nogle borgere drak PFAS-forurenet vand og andre ikke gjorde, viser en tydelig sammenhæng mellem PFAS og øget risiko for at dø af hjertekarsygdomme.

15-05-2024 5 minutter PFAS,   Miljø,   Forskning

Åbent brev fra 140 organisationer kritiserer EU's grønne tilbagetrækning

De seneste måneder har EU trukket flere miljø- og klimainitiativer tilbage som reaktion på landbrugets protester. Nu siger adskillige organisationer på tværs af Europa stop.

14-05-2024 3 minutter EU,   Miljø,   Klima,   Natur