Annonce

Annonce

Søren Bilstrup står uden for med træer i baggrunden

Måske der er nogle, som hellere vil ytre sig bag skærmen end gå forbi 300 mennesker for at stå ved en mikrofon, vurderer Søren Bilstrup. Arkivfoto: Maja Eline Petersen

Vi kan godt diskutere store ændringer, selvom vi ikke mødes fysisk

DEBAT: Fagudvalgene har været med hele vejen og er kommet med mange indspark til bestyrelsens forslag om en ny demokratisk struktur.

Af: Søren Bilstrup, formand for Planteavlsudvalget i Økologisk Landsforening

Vi har i Økologisk Landsforening (ØL) nok den bestyrelse, der har den største ”biodiversitet” nogensinde, og som gennem de seneste par år sammen med ledelsen har arbejdet med en ny struktur.

Fagudvalgene har været med hele vejen, og vi er kommet med mange indspark og spørgsmål.

Det er selvfølgelig svært at gøre alle tilfredse, men mit indtryk er, at langt den største del af de folkevalgte bakker op.

Selvfølgelig skal man kan diskutere så store ændringer på generalforsamlingen - det kan man jo også godt, selvom vi ikke er der fysisk. Måske der er nogle, som hellere vil ytre sig bag skærmen end gå forbi 300 mennesker for at stå ved en mikrofon.

Jeg hader corona og alt det, der følger med, og vil om nogen gerne, at vi kan mødes, men det skal nok gå - jeg tror, at jeg kan finde ud af det fra computeren og mobilen, og så er der håb for de fleste.

Jeg har det personligt meget svært med ØL's syn på klimaafgifter i udspillet ”Pris på bæredygtighed”, som efter min mening vil ramme mange af landmandsmedlemmerne meget hårdt - det er et emne, som virkelig kunne have haft godt af at blive behandlet i et repræsentantskab.

Hav nu tillid til de folkevalgte og stem for, så vi kan komme videre. Det kan kun gå for langsomt.

Husk at hvis vi stemmer for i år, skal vi ikke bruge tid på det næste år, hvor vi forhåbentlig kan samles igen - så bliver vi før færdige og måske får lidt mere ØL-tid.

Flere artikler fra samme sektion

Økologi er en drivkraft i udviklingen af et bæredygtigt fødevaresystem

DEBAT: Med et økologisk landbrug bliver klimabelastningen i dansk landbrug mindre, drikkevandet er ikke længere i risiko for at blive forurenet med sprøjtegifte, risikoen for antibiotikaresistens vil falde dramatisk, og de vilde plante- og dyrearter, som landbruget skal dele arealer med, vil få bedre muligheder.

26-04-2024 6 minutter Debat

Økologiske arealer og økologiske idealer

LEDER: I stedet for at måle landmænds dygtighed i, hvem der kan producere billigst, eller priskrige på billig rødkål og flæskesteg til jul, skal vores målestok være produktion af næringsrige, højværdiprodukter.

26-04-2024 3 minutter Leder,   Økologisk Landsforening

Replik til Fie Graugaard: Arealeffektiv fødevareproduktion gavner klima, miljø og natur

DEBAT: Det er ikke korrekt, når Fie Graugaard hævder, at arealeffektiv produktion ifølge Concito kun kan opnås med brug af pesticider. Der er selvfølgelig flere veje hertil, ikke mindst en kostomlægning til mere planterig kost.

24-04-2024 4 minutter Debat,   Klima,   Pesticider