Annonce

Annonce

Kim Qvist står i en park og ser på kameraet

Lyt til Kim Qvists personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en økologisk fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed. Foto: Peter Nordholm Andersen

Økolog ser ind i fremtiden: »Vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt«

PODCAST: I den nye episode af 'Derfor blev jeg økolog' ser Kim Qvist, direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, 10 år ind i fremtiden. Lyt med her.

Ligesom fonden Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er fondens direktør, Kim Qvist, fuld af visioner for fremtidens landbrugsland.

Det bliver særligt tydeligt, når han i den nyeste episode af 'Derfor blev jeg økolog' får lov at sætte sig ind i en fremtidsmaskine og flyve hen over landskabet, som det tager sig ud i 2029, når fondens visioner har materialiseret sig. Mens han flyver deroppe, og ser ud over landbrugslandskabet i 2029, siger Kim Qvist:

"Vi sad jo med et kæmpe problem tilbage i 2019. Det var jo helt vildt. Vi havde ikke et insekt på forruden af vores bil længere. Nu er de der igen. Og agerhønen er virkelig vækstet. Lærken er vendt tilbage. Og vi har fået så mange vådområder tilbage, at det, vi ser som noget af det mest nationale af alle fugle … vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt. Vi har skaffet et spisekammer til dem".

Find også tidligere episoder af podcastene her  

Episoden af økologi-podcasten begynder dog med, at en finger stikkes i jorden for at forstå Kim Qvists økologi-fortid og baggrund. Lyt til hans personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en øko-fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed.

Lyt til podcasten herunder:


Flere artikler fra samme sektion

Der er ingen grund til at bruge syntetiske pesticider

Danmark kan helt uden brug af pesticider producere mad til mindst lige så mange mennesker som i dag og samtidig stille 680.000 nye ha til rådighed for græsset natur og skov.

29-04-2024 3 minutter Debat,   Pesticider

Økologi er en drivkraft i udviklingen af et bæredygtigt fødevaresystem

DEBAT: Med et økologisk landbrug bliver klimabelastningen i dansk landbrug mindre, drikkevandet er ikke længere i risiko for at blive forurenet med sprøjtegifte, risikoen for antibiotikaresistens vil falde dramatisk, og de vilde plante- og dyrearter, som landbruget skal dele arealer med, vil få bedre muligheder.

26-04-2024 6 minutter Debat

Økologiske arealer og økologiske idealer

LEDER: I stedet for at måle landmænds dygtighed i, hvem der kan producere billigst, eller priskrige på billig rødkål og flæskesteg til jul, skal vores målestok være produktion af næringsrige, højværdiprodukter.

26-04-2024 3 minutter Leder,   Økologisk Landsforening