Annonce

Annonce

Økologisektionen i L&F er ude efter landbrugselever, som uanset uddannelsestrin i landbrugsuddannelsen eller på landbrugets lederuddannelser viser en særlig interesse og nysgerrighed for den økologiske- produktionsform og håndværk.

Organisation efterlyser årets øko-elev

Kender du en landbrugselev med en særlig interesse for økologi? L&F's økologisektion kårer igen i år 'Årets Øko-elev', og du har mulighed for at indstille din favorit blandt landbrugets mange unge talenter.

For fjerde gang uddeler Landbrug & Fødevarers Økologisektor prisen ”Årets Øko-elev”, og der er nu åbent for nomineringer. Det sker i forbindelse med Økologisektionens årsmøde d. 27. oktober 2022 på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor fødevareminister Rasmus Prehn (S) overrækker prisen. Hvis du er underviser, praktikvært eller elev, kan du nominere din kandidat til Årets Øko-elev.

”Det er en stor glæde, at vi - for fjerde gang - i år kårer ”Årets Øko-elev”, hvor vi får givet nogle af de talentfulde, unge økologer et ekstra klap på skulderen. Vi har brug for, at der hele tiden bliver uddannet unge landmænd, der brænder for det økologiske håndværk og har mod og evnen til at bidrage til en fortsat udvikling af den økologiske sektor,” siger formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer Hans Erik Jørgensen i en pressemeddelelse.

Find Årets Øko-elev 2022

Til kåringen af ”Årets Øko-elev” er der sammensat et bredt dommerpanel, der består af repræsentanter fra Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, direktøren for Innovatationscenter for Økologisk Landbrug, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.

Nomineringen skal sendes til Sofie Bak Nielsen, sbni@lf.dk. Større filer uploades via WeTransfer eller anden platform.

Yderligere oplysninger om konkurrencen til Hanne Børsch hab@lf.dk, tlf: 27245833

Økologisektionen er ude efter landbrugselever, som uanset uddannelsestrin i landbrugsuddannelsen eller på landbrugets lederuddannelser viser en særlig interesse og nysgerrighed for den økologiske- produktionsform og håndværk. En, der tør tage initiativ og viser stor faglighed og engagement samt tør udfordre vanetænkning i klasselokalet eller ude på praktikpladsen.

Både praktikvært, underviser eller eleven selv kan indstille kandidater til ”Årets Øko-elev 2022”, men der skal være en udtalelse eller indstilling om kandidaten fra de to øvrige parter.  Nomineringen skal begrundes via enten tekst, video eller lydfil, og deadline er d. 23. september.

Med titlen som ”Årets Øko-elev" følger en 1. præmie på 5.000 kr. 2. pladsen modtager 2.500 kr., og endelig kåres ’Årets bobler’. Til alle tre priser følger desuden et abonnement på magasinet ’Økologi – Inspiration til jordbruget’.

Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet