Annonce

Annonce

Flasker med økologisk cider og most fra Bornholms Mosteri

Bornholms Mosteri er kendt for et bredt sortiment af økologiske drikkevarer, og med fem mio. kr. i egenkapital, ser produktionen ud til at være reddet. Foto: Bornholms Mosteri

Ny kapital sikrer driften af økologisk mosteri

Bornholms Mosteri blev hårdt ramt af coronakrisen, men tre nye medejere har genskabt egenkapitalen, som nu er på cirka fem mio. kr.

Ifølge Bornholms Tidende forsvandt 80-90 procent af omsætningen hos Bornholms Mosteri  i begyndelsen af marts i forbindelse med coronanedlukningen, hvilket fik virksomhedens fremtid til at se usikker ud.

Men nu kan både kunderne og de ansatte på mosteriet ånde lettet op, da August Lund, Filip Lau og Lars Nørby Johansen ifølge avisen har købt sig ind i mosteriet, der ligger på havnen i Rønne. De tre investorer er alle velkendte navne i den bornholmske fødevarebranche, blandt andet i forbindelse med Michelin-restauranten Kadeau.

Den Sociale Kapitalfond er fortsat hovedaktionær med knap 20 procent af aktierne i virksomheden, hvis medarbejdere i vid udstrækning har fysiske eller psykiske skavanker, som gør, at de ikke kan varetage et ordinært arbejde.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel

Salget af økologi har stabiliseret sig

Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.

26-04-2024 3 minutter Detailhandel