Annonce

Annonce

En ny praktikantordning for landbruget træder i kraft 1. juli. Den giver bl.a. udenlandske praktikanter mulighed for at opholde sig i Danmark i 18 måneder frem for de nuværende 12 måneder.

Ny lov om praktikanter vækker glæde i landbruget

Folketinget har netop vedtaget en ny lov, der ændrer forholdene for praktikanter i landbruget.

I denne uge vedtog Folketinget en ny lov, som ændrer praktikantordningen for dansk landbrug. Ændringen betyder bl.a., at udenlandske praktikanter vil kunne opholde sig i Danmark i 18 måneder frem for 12 måneder, og det vækker glæde i Landbrug & Fødevarer (L&F), der sammen med 3F og arbejdsgiverforeningen GLS-A har arbejdet på ændringer i praktikantordningen.

Lone Andersen, viceformand i L&F, mener, at den nye lov både sikrer bedre uddannelsesmuligheder for praktikanterne og gavner erhvervet.

"I landbruget har vi været meget glade for samarbejdet omkring udformningen af den nye lov, og vi har fået en ny praktikantordning, vi tror på kan forbedre uddannelsesmulighederne og dermed give flere unge mennesker lyst til at uddanne sig inden for jordbrug. Det er nemlig afgørende, at både de unge og praktikstederne er så dygtige som muligt, hvis landbrugs- og fødevareerhvervet både herhjemme og i udlandet skal kunne håndtere den grønne omstilling," forklarer Lone Andersen i en pressemeddelelse.

Den nye lov giver også udenlandske praktikanter yderligere mulighed for at klage til det faglige udvalg, og tilsynet med praktikanterne styrkes, idet besøgene fremover foretages af SIRI, L&F, GLS-A og 3F i fællesskab.

Loven sikrer desuden bedre muligheder for, at danske landbrugselever kan komme i praktik, da der stilles krav om, at virksomheder, der gør brug af ordningen, selv har ansat eller forsøgt at rekruttere danske elever, hvis der er væsentlig mangel på praktikpladser.

Den nye lov træder i kraft 1. juli.

Flere artikler fra samme sektion

Dyrevelfærd i økologien: Der er fortsat plads til forbedring

Økologisk Landsforening har talt varmt for at sende dyr ud på græs og give dem rum til at udleve en mere naturlig adfærd. Udelivet rummer dog også farer for dyrene.

05-07-2022 9 minutter Dyrevelfærd

Bag kulisserne står landbrugets avlsdyr og sulter

Landbrugets grise og kyllinger er fremavlet til at vokse hastigt, og det giver et stort behov for føde. Det betyder dog, at man må sulte millioner af avlsdyr for at begrænse deres vækst.

04-07-2022 12 minutter Dyrevelfærd,   Æg og fjerkræ,   Svin

Græs er det nye spisekammer for dyr – og sandsynligvis også mennesker

Aarhus Universitet er sammen med forskere herhjemme og rundt om i Europa lige så stille ved at revolutionere fødekæden for dyr og mennesker.

30-06-2022 7 minutter Foder,   Plantebaserede fødevarer,   Forskning