Annonce

Annonce

Et kig ned til efterafgrøderne

Økologisk Landsforening har brug for økologernes hjælp i et nyt projekt; foreningen vil gerne vide, hvor meget landmændene ved om klimavenlig planteavl, og hvad de gør på bedriften i praksis. Foto: Irene Brandt

Hvor meget ved du om klimavenlig planteavl? Deltag i konkurrencen her

Økologisk Landsforening igangsætter nu et klimaprojekt, hvor du som landmand kan blive klogere på, hvordan man laver klimavenlig planteavl - og vi har brug for din hjælp.

De store udfordringer, vi står overfor pga. klimaforandringer, stiller også krav til fremtidens planteavl. For at forberede landmændene herpå, igangsætter Økologisk Landsforening projektet 'Klimaoptimeret Planteavl i praksis', som gennem oplysning, videndeling og erfaringsudveksling formidler den nyeste viden om, hvordan man som planteavler laver en klimaoptimeret planteavl anno 2022.

Allerede nu i projektets start er vi meget interesserede i at vide, hvor meget viden økologiske landmænd har om klimavenlig planteavl, hvorfor vi vil opfordre dig til at deltage i vores spørgeskemaundersøgelse her, og så deltager du samtidig i konkurrencen om gode flasker dansk økologisk rødvin. For at deltage i konkurrencen, er det et krav, at du er økologisk landmand.

I den korte undersøgelse spørger vi om, hvilket kendskab du har som landmand til klimavenlig planteavl, og hvad du allerede gør i praksis.

Når spørgeskemaundersøgelsen lukker d. 1. juni, vil der blive udtrukket to vindere.

Projektet er finansieret af Promilleafgiftsfonden for landbrug og udføres af Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud