Annonce

Annonce

Nyfødt kalv

Nyfødte tyrekalve må ikke længere aflives. Arkivfoto

Slut med aflivning af økologiske spædekalve

Aflivningen af tyrekalvene strider imod de økologiske principper, og nu er det derfor slut med aflivningen.

Siden 1. januar må økologerne ikke længere aflive spædekalve.

Økologisk Landsforening har sammen med Landbrug & Fødevarers økologisektion og Mejeriforeningen justeret brancheanbefalingerne for mælk og kød, så det nu er slut med aflivning af spædekalve.

Baggrunden er blandt andet et ønske om at imødekomme forbrugernes krav samt en vurdering af, at aflivningerne ikke er i tråd med økologiens værdier. Som det ser ud p.t., aflives omkring 800 økologiske spæde tyrekalve hvert år. Det er primært jerseykalve samt enkelte kalve fra besætninger i salmonellastatus 2.

De tiltag, som især benyttes, er anvendelse af kønssorteret sæd og krydsning med kødkvæg. Nogle få vælger at fede tyrekalvene op eller at lave stude.

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud