Annonce

Annonce

Tre køer på marken

Så snart køerne har det for varmt, vil de stå mere op, æde mindre og måske have en højere disponering for mælkefeber som følge. Arkivfoto

Pas på Close Up-køerne i varmen - det vil hjælpe den kommende kalv

FAGLIGT TALT: Kalve født om efteråret klarer sig ofte ringere, end kalve født på andre tidspunkter. Det er derfor lige så vigtigt, at man tænker over at afhjælpe varmestress hos Close Up-køerne som hos de malkende.

Statistikken viser, at en del kalve født i efteråret klarer sig ringere end kalve født på andre tidspunkter af året. De er mindre, ikke helt så livskraftige, og råmælken, de er blevet tildelt, har ikke været den gode, kendte kvalitet.

Goldkøer har det svært i varmen. Nok lige så svært som de malkende. Så snart de har det for varmt, vil de stå mere op, æde mindre og måske have en højere disponering for mælkefeber som følge.

Det er derfor lige så vigtigt, at man tænker over at afhjælpe varmestress hos Close Up-køerne som hos de malkende.

Redskaberne er også de samme: Masser af skygge, evt. ventilation i stalden. Masser af rent vand til rådighed.

Pas dog på med at tilføje ekstra salt eller natriumbicarbonat til foderet, da salt kan give ydem i yveret. Vent så længe som muligt med at tage dem ind på en dybstrøelsesmåtte, hvis de skal kælve inde, da måtten holder godt på varmen også.

At lade den kælve ude er en god ting, også for hygiejnen i forhold til kalven.

Flere artikler fra samme sektion

Jagten er sat ind på »Årets Unge Landmand«

Landbrug & Fødevarer kårer for ottende år i træk ”Årets Unge Landmand”, og alle har mulighed for at indstille sin favorit blandt landbrugets unge talenter.

10-08-2022 2 minutter Events

Mekanikere må være kreative for at holde høsten i gang

Hvis maskinerne svigter i denne høstsæson, må mekanikerne ofte tænke kreativt for at holde hjulene i gang. Der er nemlig leveringsproblemer og ventetid på mange reservedele.

09-08-2022 2 minutter Høst

Sommervarmen vender tilbage - og øger risikoen for brand under høsten

I de kommende dage vender sommervarmen tilbage. Forsikringsselskabet Topdanmark opfordrer landmænd og ansatte i landbruget til at være ekstra opmærksomme på risiko for brand i den tørre høstsæson.

08-08-2022 2 minutter Høst