Annonce

Annonce

Tre køer på marken

Så snart køerne har det for varmt, vil de stå mere op, æde mindre og måske have en højere disponering for mælkefeber som følge. Arkivfoto

Pas på Close Up-køerne i varmen - det vil hjælpe den kommende kalv

FAGLIGT TALT: Kalve født om efteråret klarer sig ofte ringere, end kalve født på andre tidspunkter. Det er derfor lige så vigtigt, at man tænker over at afhjælpe varmestress hos Close Up-køerne som hos de malkende.

Statistikken viser, at en del kalve født i efteråret klarer sig ringere end kalve født på andre tidspunkter af året. De er mindre, ikke helt så livskraftige, og råmælken, de er blevet tildelt, har ikke været den gode, kendte kvalitet.

Goldkøer har det svært i varmen. Nok lige så svært som de malkende. Så snart de har det for varmt, vil de stå mere op, æde mindre og måske have en højere disponering for mælkefeber som følge.

Det er derfor lige så vigtigt, at man tænker over at afhjælpe varmestress hos Close Up-køerne som hos de malkende.

Redskaberne er også de samme: Masser af skygge, evt. ventilation i stalden. Masser af rent vand til rådighed.

Pas dog på med at tilføje ekstra salt eller natriumbicarbonat til foderet, da salt kan give ydem i yveret. Vent så længe som muligt med at tage dem ind på en dybstrøelsesmåtte, hvis de skal kælve inde, da måtten holder godt på varmen også.

At lade den kælve ude er en god ting, også for hygiejnen i forhold til kalven.

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud