Annonce

Annonce

Nærbillede af klove

Mindst ét årligt kloveftersyn skal foretages af en dyrlæge eller klovbeskærer, der ikke er ansvarlig for eller arbejder på bedriften. Foto: Sofie Skovsgaard

Fødevarestyrelsen sætter fokus på klovsundhed

Fra september til november vil Fødevarestyrelsen kontrollere klovsundheden i malkekvægsbesætninger. Styrelsen sætter fokus på forebyggelse og behandling.

En række tilfældigt udvalgte mælkeproducenter kan fra september til november forvente at få besøg af Fødevarestyrelsens kontrollører, der vil se nærmere på besætningens klovsundhed. Det er en opfølgning på en tilsvarende kampagne i 2014, der viste problemer i 28 pct. af de kontrollerede besætninger. 

Det skriver landbrugsinfo.dk.

God klovsundhed er helt afgørende for at have god dyrevelfærd i en kvægbesætning, da mange klovlidelser er forbundet med betydelige smerter hos koen. Derfor fokuserer kontrolkampagnen på både forebyggelse og behandling af klovlidelser samt på håndteringen heraf. Det indebærer bl.a. også kontrol af medicinregistreringer i forbindelse med behandlinger.

På landbrugsinfo.dk lyder anbefalingen, at man forud for kampagnen bør gennemgå klovsundheden i besætningen, gerne sammen med en dyrlæge. Eksempelvis kan man gennemgå procedurer for at opdage og behandle akutte tilfælde af klovlidelser samt procedurer for anvendelse af sygeboks til halte køer.

Derudover vil det være godt, hvis man har en opdateret handlingsplan for ens håndtering af klovsundheden i besætningen.

Fødevarestyrelsen vil i kampagnen især have fokus på:

  • Forekomst og omfang af klov- og lemmelidelser.
  • Håndtering, behandling og medicinregistrering af køer med klovlidelser.
  • Om der er behandlingsfacilitet, så der kan løftes bagben på køerne.
  • Om der foretages to årlige kloveftersyn (husk, at mindst ét årligt kloveftersyn skal foretages af en dyrlæge eller klovbeskærer, der ikke er ansvarlig for eller arbejder på bedriften).

Kilde: landbrugsinfo.dk/retsinformation.dk

Flere artikler fra samme sektion

Der er penge i at planlægge sin mark i god tid

FAGLIGT TALT: Det er nu, man skal følge op på 2022-sæsonen og vurdere, hvad man skal arbejde med, inden næste sæson begynder.

05-07-2022 3 minutter Fagligt talt,   Planteavl

Økologisk gods på Djursland viser, hvordan naturhensyn i landbruget øger biodiversiteten

Stenalt Gods, der har været drevet økologisk i snart 25 år, tager særlige hensyn til insekterne og fuglene, og det kan ses på dyrelivet.

04-07-2022 2 minutter Nyt fra Icoel,   Biodiversitet,   Natur

Nyt værktøj skal udvikle bæredygtig griseproduktion

KRONIK: Økologiske landmænd vil gerne bidrage med mindre drivhusgasproduktion, og en af måderne at gøre det på er at bruge foder med et mindre klimaaftryk.

29-06-2022 4 minutter Nyt fra Icrofs,   Kronik,   Svin