Annonce

Annonce

En landmand observerer sine køer blive malket

Afregningsprisen på mælk slår nye rekorder, når Arla 1. august øger afregningen med yderligere 7,4 øre pr. kg mælk. Foto: Arla/Creative Commons

Arla giver afregningsprisen endnu et løft

Faldende mælkeproduktion i EU og kombineret med stigende salgspriser på Arlas mejeriprodukter, gør det nu igen muligt for mejerikoncernen at forhøje afregningen til de danske andelshavere.

Ifølge Arla smitter det af på andelshavernes afregning, at selskabet i øjeblikket formår at tjene mere på sine mejeriprodukter. Fra august løfter selskabet derfor afregningen med 7,4 øre pr. kg mælk. Dermed får de økologiske Arla-leverandører 474,8 øre pr. kg. mælk af førsteklasses kvalitet.

Det oplyser Arla Foods i en pressemeddelelse efter et halvår, som har løftet afregningen til et rekordniveau efter et samlet løft på mere ned en krone pr. kg. Alene de tre seneste måneder er afregningsprisen hævet med 59,5 øre. 

Ifølge Arla er er prisudviklingen på mælk summen af flere forhold. De tre væsentligste er:

  • Fortsat faldende indvejning i både EU og Oceaninen.

  • Svækkede råvarepriser, der dog fortsat befinder sig på et højt niveau.

  • Arlas evne til at opnå bedre priser på varerne.

Flere artikler fra samme sektion

Jagten er sat ind på »Årets Unge Landmand«

Landbrug & Fødevarer kårer for ottende år i træk ”Årets Unge Landmand”, og alle har mulighed for at indstille sin favorit blandt landbrugets unge talenter.

10-08-2022 2 minutter Events

Mekanikere må være kreative for at holde høsten i gang

Hvis maskinerne svigter i denne høstsæson, må mekanikerne ofte tænke kreativt for at holde hjulene i gang. Der er nemlig leveringsproblemer og ventetid på mange reservedele.

09-08-2022 2 minutter Høst

Sommervarmen vender tilbage - og øger risikoen for brand under høsten

I de kommende dage vender sommervarmen tilbage. Forsikringsselskabet Topdanmark opfordrer landmænd og ansatte i landbruget til at være ekstra opmærksomme på risiko for brand i den tørre høstsæson.

08-08-2022 2 minutter Høst