Annonce

Annonce

flasker med hyldeblomstsaft på tappelinjen hos Bornholms Mosteri

Bornholms Mosteri arbejder med flere bundlinjer, men i år er det første gang, at den økonomiske bundlinje ender med sorte tal. PR-foto

Økologisk mosteri leverer sit første overskud

Efter en rekonstruktion af Bornholms Mosteri og med en ny direktør ved roret har den socialøkonomiske virksomhed for første gang skabt et positiv resultat positive resultater siden virksomhedens blev etableret i 2013.

Bornholms Mosteri, som producerer økologisk saft og most på havnen i Rønne, kan glæder sig over, at det endelig efter ni års drift er lykkedes at komme ud af et regnskabsår med sorte tal på bundlinjen.

Det bornholmske mosteri fik sidste år et resultat på 535.000 kr. efter skat.

”Det er meget tilfredsstillende at se Mosteriet løfte sig, særligt i et år, hvor vi har haft lavere omsætning grundet Covid-19”, siger Filip Lau, bestyrelsesformand for Bornholms Mosteri.

”Det er ingen hemmelighed, at det gennem årene har været svært at finde den rette forretningsmodel. Men den nuværende bestyrelse bestående af erfarne kræfter og nye øjne på virksomheden, har været godt,” uddyber Filip Lau i en pressemeddelelse.

Bornholms Mosteri en social funderet virksomhed, som også har fokus på at skabe en arbejdsplads for personer på kanten af arbejdsmarkedet. At effektivisere og optimere kan derfor være vanskeligt, når der samtidig skal tages ekstra hensyn til de ansatte, men der er blevet optimeret ved at fokusere på bruttoavancen på produkterne. Det har mosteriet gjort ved at gøre produktionen mere effektiv og mindske spildet.

Det er derfor også en meget tilfreds direktør Nicklas Selmer Rathje, som ser tilbage på et både hektisk og travlt år. Han blev ansat på mosteriet i november 2020, og har siden sammen med bestyrelsen arbejdet på en turnaround, og han beskriver det første år i mostbranchen som både hårdt og meget lærerigt.

”Jeg er meget tilfreds med resultatet og stolt over, hvor dygtige mine medarbejdere har været til at omstille sig og skabe vejen for dette resultat i et yderst kompetitivt marked,” siger Nicklas Selmer Rathje.

Han oplyser, at årets resultat vil blive geninvesteret for fortsat at kunne levere og udvikle nye kvalitetsprodukter, og mosteriet har i den forbindelse planer om at intensivere samarbejdet med lokale frugtavlere for at understøtte den økologiske omlægning af landbruget på Bornholm.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel