Annonce

Annonce

Nicolaj Pedersen viser en lille nyfødt gris frem for børnene ved Sofari

De mindste grise var det største træplaster hos de yngste gæster hos Nicolaj Pedersen fra Stenager Økogris ved Hovborg, som ligger mellem Vejle og Esbjerg. Foto: Sofari

Øko-grise trak 9.000 på Sofari

Mange danskere brugte søndagen på grisebesøg, da danske øko-landmænd inviterede på Sofari.

Den 22. maj havde 13 gårde med økologiske grise inviterer på Sofari rundt omkring i Danmark, og den invitation var der knap 9.000 mennesker, som tog imod. Det er næsten 4000 flere end sidste år, så det var nogle tilfredse arrangører, der gjorde status efter dagen:

”Vi er rigtig glade for, at så mange mennesker valgte at bruge søndagen på at opleve de økologiske grise. Det har været en rigtig god dag for alle, både for de besøgende og for vores 13 Sofari-værter, som har nydt at opleve begejstringen blandt gæsterne over at kunne komme helt tæt på de økologiske grise,” siger Hanne Børsch, der er chefkonsulent i L&F Økologi og projektleder på Sofari.

Hun var i løbet af dagen i dialog med alle Sofari-værterne og oplyser at stemningen var god over hele linjen.

Mette Pals Jørgensen fra Ringsted var taget på Sofari sammen med sin mand og datter Johanne, og de var alle blevet klogere på, hvordan den økologiske gris produceres i Danmark, fortæller hun.

”Vi spiser meget økologi– men ikke så meget økologisk kød, fordi det er dyrt. Men det har været en rigtig god oplevelse at se, hvordan de økologiske grise lever, og jeg vil i fremtiden tænke mere over at få råd til at købe det,” siger Mette Pals Jørgensen.

Fælles Sofari-bustur fra København

En af de 13 Sofari-værter var Randi Vinfeldt fra Ugerløse på Sjælland. Hun formand for foreningen FØKS, der sammen med Landbrug & Fødevarer, Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening arrangerer Sofari, og hun var glad for dagens arrangement.

I år fik hun besøg af en bus med familier fra Københavnsområdet. Nina Pedersen havde taget turen fra Vanløse sammen med sin søn på tre.

”Det har været rigtig sjovt at se grisene og hvordan de bor. At vi kunne komme med bus fra København gjorde turen mulig for hos,” siger Nina Pedersen.

Også Randi Vinfeldt nød dagen og de mange besøg.

”Det har været en dejlig dag med glade Sofari-værter og gæster over hele linjen. En rigtig god oplevelse, der har givet anledning til mange gode snakke med forbrugerne. Folk er virkelig interesserede i at høre om, hvordan vi opdrætter vores grise”, siger Randi Vinfeldt, som er formand for Svineudvalget i Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Hos Lidl er det ikke længere nok, at varerne er økologiske

Som den første dagligvarekæde i Danmark sørger Lidl nu for, at alle kædens butiksuniformer bliver syet af økologisk fairtrade-bomuld.

05-07-2022 3 minutter Detailhandel

Landbrugsfond er klar med en stor pose penge til omlægning af køkkener

Professionelle køkkener har igen i år mulighed for at søge økonomisk støtte til kompetenceudvikling af køkkenpersonale i forbindelse med omstilling til økologisk drift.

Food Solutions satser på økologi og egne mærker

Østjyske Food Solutions A/S satser på at løfte omsætningen ved bl.a. at udvikle flere plantebaserede produkter på basis af danske råvarer.

04-07-2022 6 minutter Virksomheder