Annonce

Annonce

De offentlige køkkeners mere end 800.000 daglige måltider har i flere år været drivkraft i økologisk og klimavenlig omstilling af danskernes mad. Og nu håber Fødevarestyrelsen på, at hoteller, restauranter, caféer og kantinekæder også hopper med på vognen.

Ny pulje skal give mere økologi i offentlige og private køkkener

Nu åbnes der for ansøgninger fra køkkener, der ønsker at omlægge til økologi. I alt 54 mio. kr. uddeles til kompetenceudvikling af køkkenpersonale med fokus på en mere bæredygtig kost.

Der skal mere økologi i private og offentlige køkkener, og derfor har politikerne øremærket 54 mio. kr. over en fireårig periode til at øge økologiomlægningen i køkkenerne.

Det er Fonden for Økologisk Landbrug, der administrerer midlerne, og ansøgningsrunden er netop åbnet, oplyser Fødevarestyrelsen.

Pengene skal gå til kompetenceudvikling af køkkenpersonalet i landets professionelle køkkener, hvor fokus er på bæredygtig produktion af måltider, de officielle kostråd, mindre madspild og mere mad i sæson.

De nye puljemidler er målrettet både offentlige og private professionelle køkkener. Et af tildelingskriterierne i puljen er, om køkkenet har til hensigt at skaffe sig Det Økologiske Spisemærke. Alle interesserede, som vil være med til at understøtte den økologiske omstilling i professionelle køkkener, opfordres derfor til at søge. 

"Puljemidlerne giver gode muligheder for, at endnu flere offentlige køkkener og hoteller, restauranter, caféer og kantinekæder kan være med til at skubbe markedet i økologisk retning. I 2020 har der f.eks. været vækst i salget af økologiske fødevarer i detailhandlen på 14 procent. Det er jo et pejlemærke, der viser os, at forbrugernes efterspørgsel efter de økologiske og bæredygtige løsninger er massivt tilstede," siger Simon Rask, sektionsleder i Fødevarestyrelsen, i en pressemeddelelse.

De offentlige køkkeners mere end 800.000 daglige måltider har i flere år været drivkraft i økologisk og klimavenlig omstilling af danskernes mad. Og nu håber Fødevarestyrelsen på, at hoteller, restauranter, caféer og kantinekæder også hopper med på vognen:

"Den økologiske omstilling af offentlige køkkener har ikke alene fremmet økologien, men også en sundere og mere klimavenlig menu-sammensætning med mere grønt og mindre kød og madspild," siger Simon Rask. 

Ansøgningsfristen for at søge tilskud til gennemførelse af projekter i kalenderåret 2022 er den 21. oktober 2021 kl. 12.  De første projekter starter i 2022.

Læs mere om hvordan du søger puljemidlerne  Køkkenomstilling hos Fonden for økologisk landbrug.

Yderligere spørgsmål angående ansøgningskriterier eller -procedure kan ske til sekretariatet for Fonden for økologisk landbrug.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel