Annonce

Annonce

Portræt af Mathilde Jakobsen og Filipe Legal, som sammen har stiftet Fresh.Land.

Stifterne af Fresh.Land Mathilde Jakobsen og Filipe Leal håber, at bæredygtighedsprisen ved SDG Tech Awards vil bidrage til at øge kendskabet til modellen bag Fresh.Land, som har store internationale ambitioner. Foto: Fresh.Land

Fresh.Land får bæredygtighedspris

I forbindelse med den danske udgave af 'Green Impact Week' som slutter fredag, har Fresh.Land fået bæredygtighedsprisen i kategorien 'Fødevarer og Landbrug'.

"Det er et kæmpe skulderklap og en bred anerkendelse af det arbejde, vi laver," sagde Mathilde Jakobsen, direktør for Fresh.Land, da det i aftes stod klart, at den digitale platform for salg af økologisk frugt og grønt i konkurrence med en håndfuld andre danske virksomheder blev kåret som vinder af bæredygtighedsprisen i kategorien 'Fødevarer og Landbrug'.

Det skete som kulminationen på Green Impact Week, hvor organisationen Sustainary i aftes afviklede den danske udgave af awardshowet SDG Tech Awards på KPH Volume i København.

Tæt på 300 danske virksomheder har været med i opløbet om priserne i otte forskellige kategorier, og de øvrige nominerede i kategorien Fødevarer og Landbrug var Grim, Faunaphotonics, Plantier IVS og Aliga Aps.

Mathilde Jakobsen glæder sig over prisen, der tildeles virksomheder i fødevareindustrien, som sikrer en mere effektiv brug af ressourcerne.

"Det er en stor ære at modtage bæredygtighedsprisen. Fødevarer og landbrug står tilsammen for 30 pct. af emissionerne på globalt plan. Ved at forkorte rejsen fra gård til gaffel kan vi reducere udledningen væsentligt. Dette er, hvad vi gør hos Fresh.Land. Vores digital platform forbinder landmænd og forbrugere direkte," sagde Mathilde Jakobsen, som håber at prisen kan give selskabet endnu et skub i retning mod målet om at skalere selskabets model til at forbinde millioner af landmænd og forbrugere i EU.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel