Annonce

Annonce

Bjerggaarden på Barsø

I alle landets Lidl-butikker finder du frisk, økologisk mælk fra Bjerggarden, hvor Søren Svennesen og hans kone driver landbrug som den 11. generation på øen Barsø. Foto: Lidl

Flere køer end mennesker: Mælk og ost fra Danmarks største økologiske ø kan fås i Lidl

Med knap tre kvadratkilometer er Barsø den største økologiske ø i Danmark. Øen huser flere køer end mennesker, og de producerer øko-mælk til alle landets Lidl-butikker.

Ude i Lillebælt, nordøst for Aabenraa, ligger den idylliske ø Barsø, som med sine knap tre kvadratkilometer er Danmarks største økologiske ø. Her driver landmand Søren Svennesen og hans kone Helle en økologisk mælkeproduktion på Bjerggaarden, som hver dag leverer frisk øko-mælk og ost til alle Lidls 138 butikker.

Det skriver Lidl i en pressemeddelelse.

”Jeg er barnefødt på Barsø, og vi er nu den 11. generation af landmænd på øen. Jeg mødt min kone på landbrugsskolen, og vi gav det en chance med landbruget sammen. Vi overtog mine forældres gård og købte efterfølgende Bjerggaarden. Vi driver nu landbrug på hele øen og ejer halvdelen,” fortæller Søren Svennesen.

Der bor 12 mennesker på øen, og selvom den er et yndet turistmål om sommeren, så er det de 186 Holstein-køer, som er mest talstærke. Køerne har havblik på alle marker.

Søren Svennesen og hans kone driver det økologiske landbrug Bjerggaarden på Barsø i Lillebælt
Søren Svennesen og hans kone driver det økologiske landbrug Bjerggaarden på Barsø i Lillebælt. Foto: Lidl

”Vores køer har hele øen som deres græsningsareal, så de altid kan afsøge nye græsgange og nyde havudsigten fra forskellige vinkler,” siger Søren Svennesen.

Danmarks største økologiske ø leverer til Lidl

I 2016 blev Søren og Helle Svennesens landbrug omlagt til økologi, og de leverer i dag deres mælk til Naturmælk. Mælken fra Bjerggaarden bliver hentet af tankbilen og sejlet over til fastlandet, inden den indvejes hos Naturmælk ved Tinglev.

Den bliver solgt i alle Lidl-butikkerne i Danmark, og Bjerggaarden er en af de 15 leverandører i produktserien ’En bid af Danmark’, som skal gøre det nemmere for kunderne at vælge lokale, danske kvalitetsprodukter.

”Det er en utrolig historie om landbruget på Barsø, hvor Bjerggaarden leverer fantastiske lokale, danske råvarer. Vi kan i Lidl være stolte over at have deres produkter i vores butikker rundt om i landet. Foruden det økologiske aspekt, så har de tre stjerner i Bedre Dyrevelfærd,” fortæller Rasmus Pape, der er indkøbsdirektør i Lidl Danmark.

Flere artikler fra samme sektion

Coop 365 discount åbner sit bud på fremtidens bæredygtige butik

Biodiversitet og bæredygtighed er tænkt ind på mange niveauer i Coops nye discountbutik, som åbner fredag.

09-08-2022 2 minutter

Meny-kæden sætter ekstra fokus på økologi

Med en 20-siders tilbudsavis med økologiske varer ønsker Meny-kæden at vise, at man ikke behøver at besøge en discountbutik for at finde Ø-mærkede varer til priser, hvor alle kan være med.

09-08-2022 2 minutter Detailhandel

»Historisk« fald i salget af oksekød

Salget af kød - særligt oksekød - er faldet drastisk herhjemme. Også i udlandet er der sket et fald, efter at priserne er steget.

04-08-2022 2 minutter Forbrug,   Detailhandel